Yleisiä ohjeita matkan aloituksesta

 

Pitkästä aikaa pääsin kirjoittamaan, nyt jatkan viikon verran joka aamu.

Tämä viesti lyhyesti:

 

Matkaan on lähdettävä vapaasta tahdostaan eikä teennäisesti. Vielä salattuna pysyttelevä ikivanha aate kasvaa yleiseksi asiaksi ja innostamme toisiakin matkaan, näin korjaamme väärään mennyttä matkaamme. Jo aikoinaan kauan sitten samaan tapaan ihmiset "kapusivat vuorille", sinne ohjaavat toistuvat ajatukset jotka ovat siis "rinteitä" sille vuorelle. Tämä on siis monille tuttua jo aiemmasta elämästään mutta yhä uudelleen aloitamme hieman epävarmasti aluksi.

 

Aikaisempaan verrattuna tosin nyt ollaan täysin uusissa maisemissa. Oletamme hitaasti edistyvämme mutta yhä nopeammin hissimme lennähtää ylös. Matkan määräpiste on tosin vasta hieman toisaalla ajanjaksossa mutta sinne matkaamme kuitenkin ja innoissamme kerromme toisillemme matkamme käänteistä ja miten kohtasimme vaikeuksia. Saatamme myös matkata alemmas synkissä mietteissämme ja kelpuuttaa vääriä matkalaisia kavereiksemme. Silloin palaamme vanhoille raiteillemme ja hiekkaiseen vastamäkeen.

 

Siksi on aloitettava täysin puhdas matkan alku. Kohtaamme myös vastakkaisia ajatuksia mutta ne ovat hyödyllisiä nähdäksemme kaiken, miten alhaisesta maisemasta jotkut matkansa aloittavat. Meidän tulee silti sallia ne monimuotoiset matkalaiset joita kumppaneiksemme sattuu, sillä suuntavaistomme ei vielä ole niin vahva että yksin voisimme taivaltaa.  Näkemyksemme kasvaa, on vain kamppailtava ensimmäisen matkan alkuun. 

On aloitettava vasta silloin kun tunnemme sen sydämessämme oikeaksi.

Jokaisen on sallittava aloittaa matkansa kuten aloittaa ja odotettava että jokainen ehtii matkaan eikä kultaista tietä sammutettaisi.

 

 

 

30.12 Soisimme kaikkien kuuntelevan yhteistä sävelmäänne, olkaa vaiti ja korjatkaa asentonne sopivaksi lähtöön kuten toisinaan tahdotte tapahtuvan että kulkeudutte toisille vuorille ja otaksumme että lähdette vapain tahdoin, mielin ettekä väkisin teennäisesti matkusta.

 

Kokoamme näin saattojoukkoja sille asiallemme jonka julkistamme salattuna pysytelleen mutta yhä kuuntelevammin jäsenistöin saatte sen kaiken tulemaan tavalliseksi aatteeksi. Kenties kapuatte piankin korkealle harjanteelle katselemaan esittämiämme asioita ja korkealta huudatte ja kaipaatte jäseniänne matkaan samaan.

 

Korjaatte siis aiheuttamianne päättömiä asutuksia ja jonotatte pian suuresti kaipaamaanne ajatukseen miten ennustetusta maailmanlähdöstä palasittekin takaisin jo aikojen saatossa unohdetuille alueille joilla sentään kansoina matkasitte vuosituhansia aikaisemmin ajanlaskunne alkua ja loppua.

 

Kokosimme ammoin jo jonottavia asukkaita vuorille ja sen jälkeen opittekin hyvin nopeasti miten jokin tasanne kohoaa kauempana, vaan osutte jatkuvasti etsien yhä samoille rinteille jonka muodostavat pyyhkiytymättömät ajatukset jonka veroisia tulette sisäisessä elossanne olemaan.

 

Kertaamme siis monille jo aikaisemmalta vuosijaksolta tuttua asiaa, vaan koettakaa siltikin matkustaa yhä uudelleen matkaan ja kohottakaa toisianne astumaan lähtöön valmiina ettei ketään matkalaista turhaan seisoteta saarekkeellaan loivassa myötämäessä, kuten hän osaa katsella kuitenkin maisemaansa ja todeta minne suuntaan tulisi matkata.

 

Kokeilkaa suunnata kansojanne jonnekin matkaan jolloin osaatte vaappuen ja vapisten hieman aloittaa sen matkanne, kuten kertaatte asioitanne läksyjen muodossa.

 

Vaan siinä suositaan siis koettaa olla aikaisempaa jäsenistöä vasten suorastaan enemmän maisemissa uusissa.

 

Jäsenistönne matkalaiset suosivat yleensä hitautta ja olettavat pysyvänsä hitaassa matkavauhdissa, mutta siten kertaatte toisillenne tapahtuneen että yhä nopeammin hissinne suorastaan lennähtää ylös ja kohotatte kuten kukin osallistuu hengenheimolaistenne matkaan.

 

Selitämme tämän saavuttavan etappinsa määräpisteen vasta hieman toisaalla ajanjaksossa, vaan sinne matkaatte kuitenkin yhä paremmin ja vuolaammin kerrotte jäsenille toisille miten kartoititte käänteitänne ja korotatte vuorosanoin miten kohtasitte vaikeuksia järjestäen kukin, jolloin jokainen osallistui kuitenkin.

 

Ehkä kertaamme ajantasaanne jälkeenpäin miten nousitte ja yrititte kammeta ylöspäin osaltanne, vaan vaappuen matkasitte alemmas, jolloin synkissä mietteissänne kelpuutitte kaiken mahdollisen matkakumppaniksenne. Kerran matkasitte suuntaan toiseen alkaen korjata matkaanne ja oletitte yhä matkassanne pysyen korjaavanne kurssianne, vaan siinä ajatuksessanne palasittekin vanhoille raiteillenne ja syvennyitte aloittamaan toisenlaista hiekkaisempaa vastamäkeä.

 

Jaloitellaksenne tulee siis aloittaa täysin puhdas matkan alku, joten aloittakaa siten matkanne miten kohtaatte ensin vastakkaisia olemuksia, myötämielisiä sekä vastakkaisia, mutta ilmoittakaa itsellenne miten kohtasitte kuitenkin kaikkea järkevää, ollen se mietityttänyt entisestään matkalaisianne.

Tulette tosiaan niin alhaisesta maisemasta, millaisin ajatuksin he syrjityt kumppaninne ovat matkaansa aloittamassa.

 

Kertaamme että todellakin teidän tulee sallia ne monimuotoiset matkalaiset joita satttuu kumppaniksenne eikä heillä kenelläkään ole vielä suuntavaisto sen määrän mittainen että luonnistuisi täysin kumppaninne matkanteko ylhäisessä yksinäisyydessä. Nimittäin jokaisen tulee sallia toisten matkalaisten moniääninen kamppailu eikä kenelläkään väisty siltikään matka mielestään eikä tule sallimuksen polulle turhia matkalaisia.

 

Näkemyksenne kasvaa täysin matkassanne, olkaa vaiti ja kamppailkaa ensimmäisen matkanne juurelle alkuun. Toivomme näkevämme teidän saavuttavan pian matkanne määrän polun jakeen alun.

 

Olkaa hyvä aloittakaa jos se teistä jo tuntuu oikealta. Suvaitkaa aloittaa vasta silloin jos tunnette sen sydämessänne oikeaksi.

 

Olettakaa aina väärässä pysttelevänne jos oletatte suuria taisteluita, alhaisia matkoja tavoittelevanne.

 

Korottakaa maisemanne lähtöpistettä että jokainen ehtisi matkaan eikä kultaista tietä sammutettaisi mitenkään varovasti hengen ansiosta, vaan siinä jaloitellessanne tulisitte kuulluiksi matkalaistenne puolelta ollen väsyneitä itse aloittaessanne ja polkunne kasvaessa määräämättömän kaukaiseksi asiaksi. Ehkä kukin osaa silti katsella suuntaansa, jaloitella pysyvämmin juuri siinä aloituksessaan.

 

Näkemiin, sallikaa jokaisen aloittaa matkansa kuten aloittaa, olkaa hyvä näkemiin.

 

Kirjoita lisää ensin kerralla siten että aloitat lauseen kasvavalla määritelmällä siitä miten tahtoisit aloittaa itse polkusi, ole jäsentelyssäsi havainnollinen ja matkaa aloittaesssasi komenna toisia siirtymään sivuun jos se matkantekoasi helpottaa mielestäsi. Komenna ensin katseellasi toisenlaisella, ettei heitä syrjäytetä huomiotta ja kansaa tulee sallia kuitenkin aloittaa ensin kohoamalla muiden polkujen kansojen ohitse eikä saavuttaa kokeilemalla kuitenkaan vajaavaltaisia polkuja.

 

Kokeilemme ehkäistä teidän kansojanne palvomasta heitä toisinajattelijoita, mutta ehkä siinä epäonnistumme kavalasti käyttäytyvien matkalaisten vuoksi. Näkemiin. Oleta ensin pysytteleväsi jonossa ja astu sitten sivuun kun aikasi tuntuu tulevan täyteen. Näkemiin, pysy matkassasi jäsenenä näkemiin.

Kiitos!

 

Write a comment

Comments: 0

saijankirjat@gmail.com